Değerli Altunhisarlı Üreticilerimiz; 2013 yılı tarım ve hayvancılık desteklemelerinden faydalanmak için, sizi en kısa sürede Altunhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze bekliyoruz.
Açıklama
Değerli Üreticilerimiz; Altunhisar Çiftçi Kısa Mesaj Hattımız Ücretsiz Olarak Çok Yakında Hizmetinize Sunulacaktır.Lütfen kayıt yaptırınız.
Açıklama
Atatürk ve Tarım

Site Haritası
Hava Durumu
Anlık
Yarın
24° 20° 9°

Meyve ve Bağ hastalıklarının birçoğuna karşı koruyucu etkisi olan Bordo Bulamacının yapılma zamanı gelmiştir.

Bağ ve Meyve Bahçelerimiz için Bordo Bulamacı İlanı !!!

Değerli Üreticiler:

 

Meyve ve Bağ hastalıklarının birçoğuna karşı koruyucu etkisi olan Bordo Bulamacının  yapılma zamanı gelmiştir.

 Bordo Bulamacının atılacağı en uygun zaman; ilkbaharda budamadan hemen sonra ve meyve ağaçlarına  gözlerin kabardığı  günlerdir.

İlimiz Merkez ve İlçelerindeki Meyve üreticilerimizin kendilerinin hazırladığı veya kullanıma  hazır halde  temin ettikleri % 1’lik Bordo Bulamaçlarını kullanabilirler.20.03.20012

Bordo Bulamacının Etkili Olduğu Hastalıklar:

Elma ve Armutta Karaleke

Yumuşak  Çekirdekli  Meyvelerde Ateş yanıklığı

Kayısı ve Şeftalide Yaprak delen

Sert Çekirdekli Meyvelerde Bakteriyel Kanser ve Zamklanma

Kayısılarda Sürgün ve Dal yanıklığı

 Kiraz Dal Yanıklığı

Şeftalide Yaprak Kıvırcıklığı

Bağda Antraknoz, Mildiyö ve Ölü kol Hastalıkları

Bordo Bulamacı Hazırlanırken ve Kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar:

1- Bordo bulamacı hazırlanırken daima kireçli suyun üzerine göztaşı eritilmiş su ilave edilir. Aksi taktirde karışım olmaz.

2-Bordo bulamacı plastik veya tahta bir kapta hazırlanır.

3- Bordo bulamacı hiçbir ilaçla karıştırılıp atılmaz.

4- Ağacın üst dallarından başlayarak alta doğru-aşırıya kaçmadan-yıkama şeklinde (tüm ağaç) ilaçlanır.

5- İlaçlamadan sonra 10 saat içinde yağış olursa ilaçlamayı tekrar etmek gerekir. Göztaşlı suyu kireçli suyun üzerine yavaş yavaş döküp karıştırılır.

6- Bordo bulamacının yakıcı olup olmadığını kontrol etmek için passız ve parlak bir çivi iple bağlanarak bulamacın içine sarkıtılır ve 5-10 dakika kadar bekletilir. Çivide pas rengi oluşursa bordo bulamacı yakıcıdır. Bu durumda bulamaca bir miktar daha kireçli su ilave edilmelidir. Bulamaç, süzgeçten geçirildikten sonra taze kullanılır. Hemen kullanılamaz ise daha iyi yapışmasını ve muhafazasını sağlamak için 100 litre bordo bulamacına 200 gr şeker ya da 1 litre yağsız süt ilave edilerek 10 gün kadar bozulmadan saklanabilir.

 

 

 

 

 

 

 

***İlaçlamalar ile hasat arasındaki süreye muhakkak uyunuz.***

***Reçetesiz ilaç almayınız.***

İlaçlama yaparken Eldiven, gözlük, maske takınız ve tulum giyiniz

İlçe Müdürlüğümüzden Üretici Kayıt Defterini alınız.

Daha Fazla Bilgi İçin İlçe Müdürlüğümüze Başvurunuz.



Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   11423 kez okundu

Yorumlar

bordo bulamacı     27/02/2013 11:01

TEŞEKKÜRLER
Misafir - sabahattin özdemir

Bordo Bulamacı     25/03/2012 22:02

Bordo Bulamacının hazırlanışı ve zamanılama ile ilgili açıklamalarınıza teşekkür ediyorum. Ayrıca;bilmem dikkatinizi çekti mi ?geçmişe göre ceviz ağaçları çok azaldı.Ama ,bana göre ,kalitesi önemsenecek çeşitler olduğu kanısındayım.Bizim cevizlerin hangi cins grubuna girdiği konusunda aydınlatmanızı rica ediyorum.Selamlar.
Misafir - Ahmet Angı

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam13
Toplam Ziyaret82283
Saat
Takvim
Hizmet Standartlarımız

Web Tarım Televizyonu

Mavi Hayat İstihdam Derneği